2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Avių takais

Vasabi yra gėris. Tas žalias dalykiukas, kur prie sushi patiekiamas. O ypač sumaišytas su česnakiniu padažu prie sasyskų :) Dar ir čipsams tinka.

Vakar lipom į kalną. Turėjo būti 5 valandos, bet gavosi cielos 8-nios. Nes į kalną gi visada veda takelis. O čia nevedė. Kas per..?? Todėl ilgai paieškoję takelio ir radę vos įžiūrimą apsidžiaugėm- dabar tik eit. Ir nuėjom. Na lievo. Kai jau akivaizdžiai matėsi, jog NE TEN veda takelis, pamatėm PENKIAS baltas avis. Žingsniuojančias tuo takeliu ir spirenančias. Super. Sukomės atgal ir ieškojom tikro takelio. 3 valandos- į orą, avių takais. Tik kilo klausimas, kaip avys tokiose statybėse nepaslysta ir nenusiridena žemyn? Lekiančiais baltų vilnų kukulais.

Keistai čia juokauja gamta.  Važiuojant prie kalno lietus pliaupė. Kai lipom  auštyn, švietė saulė. Sunkiai yrėmės per šlapią beržyną, net kerzai permirko. Kai galų gale prisiyrėm prie  kalno pradžios, pradėjo pliaupti lietus. Užsiraukė debesys, nusėdo visiška šikna. Bet dėl lietučio gi nesisuksi atgal (į dar šlapesnį beržyną). Užlipom ant kalno, perbridę normalią upę ir pora upeliukų. Viskas super, matomumas- trys metrai, nifiga jokių fjordų nematyt, net nesimato, ant ko užlipom. Debesys vertėsi per viršūnę taip greitai, kad net blakstienas kedeno. Su vėtra vėjeliu pasilyjant pasukom atgal. Nulipus daugiau nei pusę maršruto, staiga išsisklaidė visi debesys, užsiplieskė besileidžianti saulė. "Labai" laiku. Šiknom nuravėję pusę kalno paparčių pagaliau pro tas pačias penkias avis nusileidom (nuslydom?) žemyn. Šlapiai vasaroju.

O dar manęs šiandien iš Lietuvos klausė, ar pasimaudau kur ežere ar fjorde. Nedrąsu prie +13'C.

Viršuj, trumpa lietuko pertrauka:



O už debesies, pasirodo..


1 komentaras:

  1. Taigi.. nice :) as vis neatsidziaugiu, kaip smagiai tu tas siknas moki ikomponuot i teksta. Menas staciai ir nekitaip!!! :D :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti